Cum obsesia ta pentru romantism și fantezie ar putea semnala dependența de sex și dragoste
Data la care a fost adaugat: 17 mai 2020
Categoria: Articole noi
Cărțile de dragoste, filmele și romanele au fost foarte populare de secole. Pentru a vedea cum romantismul este înrădăcinat în mintea noastră, trebuie doar să te uiți la secțiunea de romane de dragoste de la Target și la lista de ciucuri. Chiar și filmele care nu sunt legate de romantism, cum ar fi filmele de acțiune, au adesea o poveste care implică o temă romantică sau sexuală. Popularitatea recentă a lui Fifty Shades of Grey reflectă atracția pe care o simt femeile față de romantismul care se împletește și intimitatea sexuală.

Oamenii descoperă adesea că le plac poveștile romantice și filmele ocazional. Uneori, însă, poate deveni un comportament compulsiv care este scăpat de sub control și o manifestare a dependenței de sex. Uneori, femeile (și uneori bărbații) pot deveni prea dependenți de dragoste pentru a scăpa de sentimentele dureroase sau dificile. S-ar putea să citească romane de dragoste ore în șir și să devină iritabili dacă nu obțin ceea ce își doresc.

Dependența de dragoste se poate simți ca o dependență de dragoste. Cu toate acestea, strânsoarea care provoacă dependență a romantismului poate fi foarte asemănătoare cu cea a dependenței de dragoste. Potrivit cărții lui Marnie Ferree No Stones, Women Redeemed From Sexual Addiction, dependenții de dragoste sunt adesea îndrăgostiți de „gomarea”, care este căutarea unui partener romantic. * Se bucură de emoția primelor etape ale unei relații, de gesturile romantice și de expresiile timpurii ale iubirii. Se plictisesc odată ce entuziasmul se uzează. În timp ce un dependent de dragoste poate fi obsedat să găsească pe cineva de care să iubească și de care să devină dependent, un dependent de dragoste este adesea mai interesat de fiorul urmăririi.

Puteți urmări urmărirea în relații reale sau în romantism fantastic. Dependența de dragoste poate fi descrisă ca o formă de dependență de sex condusă de fantezie. Aceste fantezii sunt rezultatul expunerii timpurii la imagini romantice media și pot fi personalizate de către dependent.

Deoarece romanele și filmele de dragoste conțin adesea o componentă erotică, dependența romantică poate deveni o parte a dependenței sexuale. Aceste romane transmit un mesaj similar dependenței de dragoste: nu poți fi fericit fără o relație de dragoste. Și dacă nu este, nu este dragoste adevărată. Acest mesaj se reflectă în poveștile pentru copii, precum numeroasele filme cu prințese Disney care se concentrează pe o relație romantică. Chiar și romanele de dragoste creștine pot avea aceeași fantezie falsă de dragoste care duce la dependență, chiar și fără componente erotice.

Combinarea dependenței de romantism cu fantezia poate duce la calități care provoacă dependență care pot afecta relațiile și căsătoriile. Un dependent care este nemulțumit de relația lor sau de lipsa acesteia, poate fantezi despre o parteneră perfectă și preferă iluzia celui real. Întrucât relațiile reale nu sunt perfecte, acest lucru poate duce la nemulțumire. Aceste fantezii pot cauza probleme în relațiile sexuale. Un dependent poate fantezi despre alți parteneri, în timp ce încă face sex cu soțul lor. Aceste comportamente pot provoca o pierdere a intimității cu soțul/soția. Aceste comportamente pot duce, de asemenea, la aventuri emoționale care pot fi la fel de dăunătoare ca și relațiile sexuale.

Suferiți de dependență de romantism sau de obsesie de fantezie?

Ești un pasionat de film romantic sau un romancier de dragoste?

Fanteziile tale interferează în ziua ta, distrag atenția de la munca ta sau o fac mai puțin productivă?

Ești iritabil dacă nu îți găsești dragostea din literatura romantică?

Te simți nemulțumit de relațiile tale romantice? Ei nu se ridică la nivelul așteptărilor pe care le aveți pe baza portretelor media?

Ești un visător cu ochii deschiși sau un fantezist despre întâlniri romantice sau sexuale des?

Există ceva mai interesant decât entuziasmul de a începe o relație și angajamentul care urmează?

Îți imaginezi alți parteneri, în timp ce ești în intimitate cu soțul tău?

Ești conștient de modul în care aspectul tău poate atrage atenția de la sexul opus?

Ești obsedat de fanteziile și gândurile despre relațiile cu oamenii pe care tocmai i-ai întâlnit?

Îți este greu să fii prezent cu familia, prietenii și soțul tău pentru că ești prins într-un univers fantastic care pare scăpat de sub control?